Het (Nieuwe) Ledenweekend!

Blog door: Mehrbod Keshawarzi

ebc97078-7c7c-410c-bf98-90ab4865adad

Op 21/22/23 april vond het (nieuwe) ledenweekend plaats op de Paasheuvel in Vierhouten. Dit was mijn eerste ledenweekend en ik wist niet wat ik ervan kon verwachten. Eenmaal aangekomen begonnen we met wat algemene informatie over het weekend o.l.v. Edou en vervolgens gingen we met elkaar in gesprek over de rol van de JS bij de vernieuwing van de PvdA. Hieruit kwamen interessante discussies naar voren en kwam je er gauw genoeg achter dat niet iedereen het overal over eens is. Ons werd verteld dat het juist goed is om zo met elkaar in gesprek te gaan en goed naar elkaar te luisteren. Na afloop van dit gesprek kon het feestje beginnen.

Zaterdag
Na het ontbijt kwamen de workshops. Je kon voor het eerste blok kiezen tussen training 1: lobbyen, gegeven door Frank van de Wolde, of politieke inhoud: Zzp’ers, o.l.v. Roy Blokvoort Zelf had ik gekozen voor het lobbyen en ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Ik heb geleerd wat het inhoudt, maar ook waarom je het zou doen en dat je het zelf eigenlijk vaker doet dan je denkt.
Na het eerste blok workshops gingen wij lunchen en daarna vond het tweede blok plaats. Het tweede blok bestond uit training 2: framen en politieke inhoud: internationale politiek. Beiden waren heel interessant en ik heb er veel van geleerd.
Na deze workshops had je enige uren vrije tijd en toen kwam de teambuildingsactiviteit. Dit was een activiteit gebaseerd op verschillende spellen, bijv. wie is de mol?
Het hielp heel erg met de teambuilding en was erg leuk om te doen.
Eenmaal weer terug op de locatie gingen we avondeten en daarna begon de pubquiz o.l.v. DJ Sjansen. Heel fanatiek was iedereen, erg grappig om te zien. Na de quiz gingen we met Wouter Booij een spooktocht maken, het verhaal wat hij vertelde was fantastisch en heel goed bedacht. Toen we terug waren bij de huisjes kon het feestje weer beginnen. Het bier kwam tevoorschijn, de tafels en stoelen gingen aan de kant en DJ Sjansen begon z’n plaatjes te draaien. Leuke muziek circa 2007.

Zondag
Op zondag stond er nog een heel interessante gastspreker op het programma. Namelijk Joke de Kock. Zij kwam vertellen over de mensen hier in Nederland die schulden hebben en hoe zij daarmee omgaan. Ook deelde zij haar ervaringen die ze heeft opgedaan tijdens het werken met deurwaarders en mensen in deze situaties. Haar verhalen grepen niet alleen mij, maar de hele groep aan. En het was zo interessant om hier iets over te horen, omdat het namelijk een onderwerp is dat niet heel gauw wordt besproken.

Na het inspirerende verhaal van Joke kwam Wouter Booij aan het woord. Hij had ons op zaterdag een vraag gesteld: “Waar wordt jij nou echt boos om?”. En over die vraag had iedereen nagedacht en er kwamen ontzettend mooie antwoorden uit. De kloof tussen arm en rijk, racisme, seksisme, pesten. Zoveel verschillende en belangrijke onderwerpen. En Wouter vertelde ons dat wij daar wat mee moesten doen. Dat onze activiteiten over onderwerpen moeten gaan die ons aangrijpen en die wij belangrijk vinden. Ik wil iedereen uit het landelijk bestuur bedanken voor dit leuke (nieuwe) ledenweekend. En ik kan niet wachten tot de volgende!


Mehrbod

Tags: ,

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA