Jongeren positief over initiatiefvoorstel vrije sluitingstijden

image004

De politieke jongerenorganisaties (JOVD, Jonge Democraten, Jonge Socialisten, ROOD, CDJA) en het SOOZ (Studenten Overleg Orgaan Zwolle) zijn blij met het voorstel voor vrije sluitingstijden in de Zwolse horeca.

De gemeentelijke fracties van VVD, D66, SP, GroenLinks, Swollwacht, PvdA en fractie Jurgens hebben de afgelopen maanden druk gewerkt om een initiatiefvoorstel te schrijven. De partijen stellen voor om een pilot van een jaar te houden waarbij alle horeca in Zwolle zelf mogen bepalen wanneer zij hun deuren sluiten. Wel stellen de fracties een venstertijd tussen vier en acht uur ’s ochtends voor, waarin mensen niet meer naar binnen mogen.

De jongeren zijn ook positief over de verkenningen voor SUS-teams. Dit zijn speciale teams die situaties in het uitgaansgebied proberen te sussen. Simon Tol (JOVD) namens de jongeren: “Wij staan voor een bruisende studentenstad en dit voorstel draagt daaraan bij. We hopen dan ook dat dit voorstel nu snel kan worden ingevoerd, zodat aankomende studenten in september het nieuwe Zwolle al kunnen ervaren. Daarnaast dient overlast altijd voorkomen te worden om zo de stad leefbaar te houden voor iedereen.’’

De politieke jongeren en het SOOZ schreven in oktober een brief betreffende een rondetafelgesprek over de vrije sluitingstijden. Hierbij gaven zij aan het verminderen van regeldruk, het bevorderen van Zwolle als studentenstad en de beheersbaarheid van het uitgaansgebied belangrijke argumenten zijn om meegenomen te worden in het voorstel.

Categorieën: Algemeen

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA