Politieke Jongerenorganisaties organiseren jongerendebat

banner jongerendebat

ENSCHEDE/TWENTE – Politieke Jongerenorganisaties uit Twente (PJO Twente) organiseren een jongerendebat over kosten en keuzes in het openbaar vervoer. Het debat wordt gehouden in de raadzaal van de gemeente Enschede op 19 mei aanstaande (19.00 uur tot 21.00 uur). Binnen de jongerenorganisaties kunnen de nieuwe politieke talenten en geïnteresseerden zich aanmelden om mee te doen met het jongerendebat.

Het debat is de eerste activiteit onder de naam PJO Twente. Voorzitter Casper de Jong is dan ook enthousiast: ’’Met dit debat brengen we jongeren dichter bij de politiek: leden krijgen de kans om zelf te ervaren hoe het voelt om de beslissingen te maken!’’

Jongste raadslid van Enschede Mart van Lagen (CDA) is blij met de samenwerkende jongerenorganisaties: ‘’politieke bewustwording onder jongeren vergroten is ontzettend belangrijk en met een kleurloos samenwerkingsverband komen we dichterbij de jongeren. Geweldig om samen met de jongerenorganisaties dit debat te organiseren.’’

Het debat gaat over een fictief raadsvoorstel dat door het College van Burgemeester en Wethouders is voorgelegd aan de gemeenteraad. Het college stelt voor om extra te investeren in bussen tijdens de ochtendspits, maar de gemeenteraad kan ook kiezen voor het verbeteren van de fietssnelweg F35.

PJO Twente is een samenwerkingsverband tussen verschillende jongerenorganisaties, opgericht om politieke bewustwording onder de jongeren te vergroten. Binnen PJO Twente zijn de volgende jongerenorganisaties betrokken: CDJA Twente, JD Overijssel, JOVD Twente, JS Overijssel en ROOD Enschede/Hengelo.


Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Tags: , ,

Categorieën: Algemeen

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA