PVV Overijssel racistischer dan Wilders en Baudet bij elkaar

Racisme is een hardnekkig probleem in de Nederlandse samenleving. Nederlanders met een niet-westerse achtergrond worden door sommige politici regelmatig gebruikt als zondebok voor economische en sociale problemen die hun oorzaak vinden in zaken die niets met migratie of immigratie te maken hebben.
Het gebruiken van mensen als zondebok is al een groot probleem, maar de PVV Overijssel ging deze week nog 10 stappen verder. Na de oproep van de Zwolse gemeenteraad om alleenstaande vluchtelingenkinderen op te vangen schreef de PVV schriftelijke vragen waarin ze het hadden over de “Omvolking van Overijssel”.
De omvolkingstheorie is een complottheorie die inhoud dat de witte bevolking van West-Europa op korte termijn zal worden vervangen door (islamitische) immigranten. Al in de jaren ’70 stak deze theorie de kop op in Frankrijk en zij wordt gevoed door angst en haat tegenover alles wat vreemd is.
Dat de PVV Overijssel deze theorie met droge ogen aanhangt en er een persbericht over verspreid is zacht gezegd heel erg zorgelijk. Deze theorie roept namelijk op tot een “rassenstrijd” omdat de politieke elite het “omvolkingsprobleem” niet gaat oplossen. Ze maakt geen onderscheid tussen immigranten en verklaart iedereen die niet van oorsprong West-Europees is tot de vijand.
De PVV Overijssel gebruikt immigranten dus niet meer als zondebok maar zet alle mensen met een niet westerse achtergrond op deze manier neer als vijand van onze samenleving de bestreden moet worden. Deze vormen van racisme en aanzetten tot haat mogen wij nooit accepteren!
Wij roepen iedereen op zich ten alle tijden uit te spreken tegen racisme en het aanwakkeren van haat in de Nederlandse samenleving!

Tags: ,

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA