Vang 500 kinderen op!

Zes maanden geleden is de lock-down ingegaan nu is alles al weer iets normaler maar moeilijk he? Zes maanden zonder vrijheid. Dat is precies waar de kinderen van Moria al veel langer last van hebben. Ze zijn gevlucht, hebben geen ouders of familie meer en zijn terecht gekomen in een kamp waar ze zich al maanden niet veilig voelen.

Iedereen heeft natuurlijk de afgrijselijke beelden gezien van het kamp, compleet verwoest en de rennende kinderen en ouders allemaal in paniek. Want niet hun huis maar hun nieuwe leven is compleet verwoest. Al maanden gaat het niet goed in Lesbos en al maanden doet de Nederlandse staat helemaal niets.

Je kent dat lied “ik zag twee beren” wel toch? “Ik stond er bij en ik keek ernaar”, dit is wat onze regering heeft besloten. Onze regering heeft besloten dat het oké is dat weeskinderen dit mee moeten maken. We weten dat dit gebeurt maar het is niet echt ons probleem.

Ze geloven er niet in dat we ze hier moeten opvangen, er is niet genoeg plek en het kost geld. Desondanks hebben de meer dan 100 gemeentes gezegd dat zij bereid zijn kinderen op te vangen. Zodat Nederland in totaal 500 kinderen kan redden, redden uit deze situatie.

Het wordt tijd dat de regering luistert naar wat de gemeentes aanbieden het wordt tijd dat wij als Nederland deze kinderen gaan helpen. Denk je eens in 500 kinderen op 17,8 miljoen mensen, dat is niets, namelijk 0.000028 % van onze bevolking, maar voor deze kinderen is het alles. Een leven, een kans om op te groeien, een kans om te genezen van alle pijn, ziekte en verdriet die zij de afgelopen jaren hebben gehad.

De regering gelooft in opvang ter plekke, is het daar nu niet echt te laat voor? Die opvang is weggevaagd, compleet verbrand en de mensen en kinderen moeten maar zien te overleven, er is niet genoeg hulp. Wij kunnen daar niet genoeg helpen, dat blijkt uit alles.

Lief Nederland, neem een voorbeeld aan Duitsland, zij vangen duizenden kinderen op, het hoeven er voor ons echt niet meer dan 500 te zijn, dat is echt niet veel, maar voor deze 500 kinderen betekend het een kans om te leven, om te stoppen met overleven en echt te gaan leven, naar school te gaan en vrienden te maken.

De gemeentes kunnen het aan, wat stopt ons dan nog? Er is plek er is een mogelijkheid, grijp die kans! In de 17de eeuw was Nederland o zo trots op onze tolerantie, we zagen het als winst dat mensen hier kwamen, die kunnen bijdragen aan onze samenleving, zeker kinderen! Die leren makkelijk de taal en kunnen gaan studeren, kunnen we alsjeblieft iets van onze Nederlandse tolerantie tonen en deze weeskinderen hier opvangen. Zeker bij kinderen krijg je er vanzelf veel van terug.

Teken alsjeblieft deze petitie: https://campagnes.degoedezaak.org/campaigns/moria?utm_campaign=C6GdAfmrMM&utm_medium=facebook&utm_source=share

We kunnen dit niet langer laten gebeuren!

Categorieën: lesbos, vluchtelingen

Jonge Socialisten in de PvdA